[vc_row][vc_column][vc_column_text]

بالانس خط تولید به معنای متعادل سازی حجم کاری در تمام  ایستگاه ها و رفع گلوگاه های کاری می باشد. در این ویدیو به بالانس خط مونتاژ به کمک تکنیک شبیه سازی خواهیم پرداخت.

بالانس خط تولید یا مونتاژ چیست؟

در زیر تعریفی ساده از بالانس خط مونتاژ ارایه شده است:

تخصیص برابر فعالیت ها به هر یک از ایستگاه های کاری بگونه ای که حجم کاری تمام ایستگاه ها برابر باشند و هر ایستگاه بتواند در زمان سیکل خروجی مد نظر را ایجاد نماید.

از جمله مزایای بالانس خط تولید می توان به موارد زیر اشاره نمود

  • افزایش کارایی
  • افزایش رضایت پرسنل
  • حداقل کردن زمان سیکل یا ایستگاه های کاری
  • کاهش هزینه ها و افزایش سود آوری
  • حداقل کردن سایز انبارهای بین ایستگاه‌ها

چگونه می توانیم بالانس خط مونتاژ را انجام دهیم؟

نرم افزار ها زیادی در اختیار مهندسین و سرپرستان تولید برای این امر وجود دارد. از جمله ی این نرم افزار ها می توان به نرم افزار اکسل، Flexible line balancing  و نرم افزار ProBalance  اشاره نمود. نرم افزار FLB به دلیل سادگی و امکان تعریف روابط مختلف بین فعالیت ها یکی از مهمترین نرم افزار های حوزه ی بالانس خط تولید می باشد. این نرم افزار برای بالانس خط مونتاژ از الگوریتم COMSOUL استفاده می نماید. یکی دیگر از نرم افزار های بالانس خط مونتاژ، نرم افزار ProBalance  می باشد. این نرم افزار توسط شرکت ProPlaner طراحی و توسعه داده شده است.

همانند نرم افزار  Flexible line Balancing ، این نرم افزار نیز برای بالانس خط مونتاژ از رویکرد زیر استفاده می نماید:

  • رویکرد اول : حداقل نمودن تعداد ایستگاه های کاری

در رویکرد اول کاربر بایستی زمان سیکل را مشخص نماید و نرم افزار براساس این زمان، حداقل تعداد ایستگاه کاری را محاسبه می نماید.

  • رویکرد دوم : حداقل زمان سیکل برای ایستگاه های کاری

در رویکرد دوم کاربر بایستی تعداد ایستگاه های کاری را مشخص نماید و نرم افزار براساس این ورودی، حداقل زمان سیکل را محاسبه می نماید.

 بالانس خط تولید با تکنیک شبیه سازی

روش دیگری که برای بالانس خط می توان از آن بهره برد استفاده از تکنیک شبیه سازی و نرم افزار های شبیه سازی مطرح دنیا نظییر نرم افزار آرنا، ED و … می باشد. مزیت اصلی تکنیک شبیه سازی نسبت به سایر روش ها در این مورد است که شما قادر خواهید بود :

  1. زمان فعالیتها را براساس توابع توزیع احتمالی بیان کنید
  2. سناریو هایی مطابق با واقعیت موجود بسازید
  3. امکان ایجاد جزییات بیشتر (نظیر خرابی ها، نقاله ها، زمان استراحت پرسنل و …) را فرآهم می آورد

پروژه ی بالانس خط مونتاژ گیربکس

در این ویدیو به کمک نرم افزار آرنا به مدل سازی فرآیند مونتاژ یک گیربکس  و سپس بالانس خط مونتاژ آن پرداخته ایم و سپس سعی نمودیم به ساختن سناریوهای مختلف به مقایسه ی هر ایستگاه کاری بپردازیم.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”2173″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

در این پروژه سعی نموده ایم تا با کمک نرم افزار شبیه سازی آرنا به مدل سازی این پروژه بپردازیم. البته همانگونه که پیشتر نیز بدان اشاره شد، مدل سازی بالانس خط تولید با تمام نرم افزار های شبیه سازی ازجمله simul8 ، ED یا Flexsim امکان پذیر است.

ابتدا بر اساس نمودار مونتاژی که در مقابل مشاهده می نمایید، به مدل سازی این فرآیند می پردازیم و سپس سعی می کنیم تا فعالیت های مختلف را به ایستگاه های مختلف تخصیص دهیم. در زمان مدل سازی بایستی به اولویت استفاده از منابع در هر فرآیند در ماژول Process توجه نمود.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

تعداد چهار سناریو برای بالانس خط مونتاژ در نظر گرفته ایم و این سناریوها بر اساس دو شاخص با یکدیگر مقایسه می شوند. شاخص اول، کارایی هر یک از ایستگاه های کاری و شاخص دوم، مونتاژ حداقل 50 محصول در حداقل زمان کاری.

سناریو اول : در این سناریو دو اپراتور برای فرآیند مونتاژ در نظر گرفته شده است که با توجه به تخصیص فعالیت ها بین این دو ایستگاه کاری، ایستگاه اول دو برابر فشار کاری بیشتری را متحمل می شود و بالانس نیست…

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2174″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

سناریو دوم : در این سناریو دو اپراتور برای فرآیند مونتاژ در نظر گرفته شده است که با توجه به تخصیص فعالیت ها بین این دو ایستگاه کاری، بالانس تقریبا معقولی بین این دو ایستگاه وجود دارد.

سناریو سوم : در این سناریو به کمک سه اپراتور فعالیت ها را بین انها تخصیص داده ایم و مشاهده می نماییم تخصیص بهینه ای صورت نگرفته است.

سناریو چهارم : در این سناریو نیز فعالیت های مونتاژ را بین سه ایستگاه های کاری تخصیص داده ایم و مشاهده می نماییم که تقریبا سه ایستگاه کاری بالانس شده اند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

پرسش و پاسخ

آکادمی سیم لرن/ مرجع تخصصی آموزش نرم افزارهای شبیه سازی با سرمایه گذاری درست، موفقیت خود را تضمین کنید